HOTELSKA RJEŠENJA ZA KAVU

PROMO VIDEO
filter kava u hotelima

 

ZAPOSTAVLJENOST KVALITETE FILTER KAVE

U svijetu kave u ugostiteljskom poslu primat drži espresso način pripreme kave.
On je toliko superioran da sve druge pripreme kava padaju u duboku sjenu.
No, ima jedna priprema kave koja je toliko zastupljena u hotelima, da zapravo nosi najveću potrošnju kave koju gosti konzumiraju, A TO JE FILTER KAVA.

ZAŠTO QUAHWA NUDI UREDSKA RJEŠENJA?

Pojavom Speciallty kave omogućen je ulazak znanosti i tehnologije u svijet kave.
Izrazi region, soil, farm, altitude, lot, micro lot, nano lot, variety, processing, score, aroma , flavoure, body, acidity, clean cup, sweetnes light-medium-dark roast i ostali postali su ključni za određivanje kvalitete kave.
Korištenjem najmodernijih peći za prženje kave, softwareom za praćenje razvoja šećera, proteina i antioksidansa, dubokim uvidom u kemijske i fiziološke procese zrna kave, te radom na farmama na unapređenju znanja farmera i vlasnika plantaža, te procesuiranju samog zrna i skladištenju, dobili smo napokom kavu kakvom ona zapravo jest. Dobili smo spoznaju da je kava voće, te smo ju tako i tretirali.

Što tu ima za Filter kavu.

Pa,… ako je kava voće, a je, onda bi ona trebala tako imati arome i okuse.
Lješnjak, badem, orah, tamna-bijela-mlječna čokolada, nugat, panela, med, jagoda, dinja, kiwi, limun, marelica, breskva, borovnica, malina, duhan. Sve je to postala svakodnevnica za cupping stolom. Kave su počele prštati od aroma i okusa. Životnost i blještavost je zamijenilo tupost, kuhanost i preprženost.

Espresso je postao sladak, moka je postala čokoladna, turska kava je postala čista i duboka. A Filter. On je najviše profitirao. Prštavost aroma i okusa nadmašila je kompletan spektar Pantone skale boja.
Nastale su skroz nove filter tehnike. V60, Chemex, Aeropress, French press.
Specialty coffee association (SCA) je uvela izvrsnost u znanju o kavama.
Školovanja po jednakim pravilima za cijeli globus. Takmičenja i rang liste po kategorijama su postala normalana svake godine.

No, što tu ima za Vas? Što tu ima za goste hotela?

Za Vas ima mogućnost da podignete skalu iznad očekivanja gosta. Sada imate šansu da ugodno iznenadite gosta koji će nakon odličnog doručka ostati zabljesnut okusima i aromama nakon prvog gutljaja filter kave iz svoje šalice. Došlo je vrijeme da filter kava ne bude neko osrednje rješenje za jutarnjom potrebom za kofeinom.

I kako doći do toga?

Pa, svi znamo da za dobro iskustvo gosta osim dobre kuhinje i plodova koji izlaze iz nje je potreban i dobar ugođaj u lijepom i mirnom ambijentu. Uređenje interijera je postalo toliko bitno i važno, da su iznosi koji se utroše postali vrtoglavi. I sada zamislite, da od nekoliko stotina tisuća ili miliona koji su potrebni za bilo kakav ozbiljniji pristup uređenju ambijenta u kojem gosti provode vrijeme za obroke, izdvojite samo mali dio za dobar, po mogućnosti odličan filter aparat koji će Vam trajati godinama. Desecima godina.

Pokušajte vidjeti dalje. Dalje od navike da je rješavanje filter kave samo još jedna investicija. Jer filter kava nije investicija. Filter kava je kraljica okusa i aroma. I kao takva treba biti tretirana kao poslastica. Filter kava sada može postati vaše tajno oružje. Oružje koje će donijeti osmijeh i pomisao u glavi gosta kako mu je kod Vas bilo dobro.
I kako jedva čeka da se ponovo vrati i popije iznimnu šalicu filter kave kakvu nikada do sada nije pio u svom životu.